SMRDI VAM IZ USISIVAČA – SAMO OVO URADITE: Riješit ćete problem u minuti! GENIJALNO

0

Kada je u pitanju čišćenje i održavanje doma postoje trikovi koje umnogome olakšavaju kućanske poslove a koji se mogu naći na društvenim mrežama. Naime, kako svi možda znate, svaka domaćica na svijetu posjeduje neki unikatni način i metod kako radi neke stvari ali većina se sreće sa istim problemima.

Svaka kuća ima usisivač koji je velika pomoć u održavanju podova čistim i kupljenju prašine ali se mngo domaćica žali da vremnom usisivač poprimi neki ružan miris koji se posebno osjeti prilikom usisavanja. Možda nikada prije niste ni pomišljali od čega zapravo dolazi taj ružni i neprijatni miris i možda ste pokušavali na neki način da ga uklonite ali u tome niste imali puno uspjeha.

Naime da bi znali neki problem riješiti moramo znati gdje se on nalazi i u čemu se sastooji. Kada je u
pitanju neprijatan miris koji se posebno osjeti kada koristite usisivač problem se nalazi u vrećici za
prašinu koja vremenom poprimi miris ustajalosti jer se nalazi zatvorena u unutrašnjosti usisivača i vadi
se samo kada treba da se istrese.

Kada idući put budete upotrebljavali svoj usisivač prvo dodajte dvije tri kašike praška za veš koji će onda odmah dati mnogo lijepši miris vašoj vrećici ili možete odmah na nju dodati par kapi nekog eteričnog ulja čiji vam se miris sviđa.

Također možete u vrećicu staviti i nekoliko klinčića. Da biste osigurali da se ovaj neprijatni miris više ne pojavljuje očistite s vremena na vrijeme i filter a povremeno pregledajte vrećicu i provjerite da se na njoj
nisu pojavile gljivice u slučaju da ste usisali neki dio poda koji je bio mokar.