SMIJE LI SE DISATI? 7 NOVIH MJERA protiv korona virusa, Srbija na konopcima! Krizni štab odlučio – Od danas OVA STVAR JE ZABRANJENA! – Kreacije Portal
Najnovije Novo

SMIJE LI SE DISATI? 7 NOVIH MJERA protiv korona virusa, Srbija na konopcima! Krizni štab odlučio – Od danas OVA STVAR JE ZABRANJENA!

Iako smo mislili da je korona virus otišao sa naših prostora, grdno smo se u tome prevarili. Nakon velikog skoka oboljelih u Srbiji, ali ne samo u Srbiji nego i u cijelom regionu, situacija je zabrinjavajuća.

Tim povodom je sazvana hitna sjednica Kriznog štaba Srbije kako bi se mogle poduzeti određene mjere koje bi mogle pomoći u zaustavljanju širenja zaraze.

Ovu situaciju nije niko drugi prouzrokovao osim nas, jer od kada su neke mjere ukinute, tako smo i mi zaboravili da korona virus  nije otišao i našim nepoštivanjem mjera i preporuka došlo je do ovog scenarija.
Prema novoj odluci maske su obavezne u svim sredstvima javnog prevoza, kao i u svim zatvorenim prostorima.

Ono što je zabranjeno jesu posjete bolnicama, a bolnice će primati samo one pacijente koje su u hitnosti i koji su u životnoj opasnosti.

Što se tiče zatvorenog prostora, za jednu osobu se mora obezbjediti 3 kvadratna metra, što bi značilo da u prostoru od 300 kvadratnih metara može stati stotinu osoba.
Ono što su istakli iz Kriznog štaba jeste da se nadaju da će građani početi poštovati mjere i preporuke i da će ova situacija sa korona virusom biti ubrzo smirena.

Koji su vaši komentari na ovo?

Oglasi – Advertisement