Slika zaštitne maske iz Bosne je najveći hit: Pa pogledajte samo ovo čudo- Nema dalje (FOTO)

0
7271

Poznato je svima vama da su zaštitne maske i rukavice postale deficitarna roba u ovim našim krajevima, pa i diljem planete, otkako je proglašena pandemija korona virusa u cijelome svijetu. A sa uvođenjem mjera da nema kretanja napolju bez maski i rukavica, mnogim ljudima se život dodatno zakomplicirao, pa su stoga mnogi krenuli da se snalaze kako znaju i umiju

Mnogi ljudi, posebno žene, koje su tome vičnije, su krenule sa izradom maski u kućnoj radinosti, od raznih materijala, posebno pamučnih. Neke firme su se organizirale. pa su krenule u masovnu proizvodnju maski, da bi opskrbili makar medicinske radnike kojima je ova vrsta zaštite neophodna, ali je i veliki broj onih koji koriste ovu situaciju da bi se malo našalili na sve, i sa humorom odagnali ružne misli koji svako od nas, sa svakim danom, sve više ima.

Pa je tako prije neki dan osvanula fotografija dvojice muškaraca koji su svoje maske napravili od košarica grudnjaka svojih žena, koje očito imaju velike brojeve grudnjaka, čim su njih dvojica uspjeli svoje face da ubace u njih.

Ipak, najveći hit ovih dana je fotografija koja je nastala u Ljubuškom, u Bosni i Hercegovini, koja je mnoge nasmijala do suza nakon što se pojavila na Facebook stranici    ” Imočki crnjaci”. Uz fotografiju piše ”Iz Ljubuškog s ljubavlju”, a na fotografiji se nalazi maska koja je napravljena od komada pršuta ili slanine i čija je funkcionalnost kada je zaraza u pitanju veoma upitna, ali opet postoji neka korist od nje, makar sa druge, hedonističke, gurmanske strane.

Sve u svemu, veoma duhovita ideja.