Skupila je snage i odlučila izvaditi uraslu dlaku koja se nalazila u njenom tijelu 3 godine: Ostala je skamenjena kada je vidjela šta joj vade

0
113

Sigurno vam se nekada desilo da ste imali uraslu dlačicu, a složiti ćete se s nama kada kažemo da je to prilično neugodna stvar. To niko ne voli, ali šta treba znati što se toga tiče. Glavni uzrok zbog čega će se pojaviti urasla dlaka je zbog pogrešne tehnike brijanja, a kada je vidite na tijelu, onda ćete znati da nešto morate promijeniti.

Isto tako morate uvijek paziti na higijenu kada se brijete, što podrazumijeva korištenje čistih i novih brijača, te čišćenje toga područja i njegovanje istog. Možda ste do sada mislili da je alternativni način da ostaranite dlaku korištenje voska, ali vjerujte da i onu mogu da uzrokuju ovu neprijatnu pojavu.

Kada nosite previše usku odjeću, to isto tako može da dovede do trenja i u tome slučaju se može razviti urasla dlaka. Takva vrsta dlake se smatra medicinski bezopasnom, ali ona može da uzrokuje kozmetičke probleme, što dalje može dovesti do pojavljivanje ožiljaka, ili čak gubitka boje kože, te infekcije kože.

Postoji način da spriječite urastanje dlaka, a to počinje od prije same depilacije kada imate dobru higijenu kože i hidrataciju. Koristite blage eksfolijatore koje će onemogućiti urastanje dlake, a koristite i kreme, ili losione sa voćnim kiselinama. Prije nego što krenete s postupkom brijanja, onda stavite dovoljno sredstva za brijanje na vašu kožu. Brijač za kožu nikada ne trebate pritiskati i ne zatežite vašu kožu koristeći prste. Depilirajte u smjeru rasta dlake i nikako ne izbrijavajte. Sada pogledajte kako je ova žena izvadila uraslu dlaku, a bila je zaista velika: