SKANDAL U DOMU ZDRAVLJA KRAGUJEVAC: Doktorka odbila da pregleda bebu pod temperaturom, dijete UMRLO u hodniku. Majka sve snimila, šefica pokušala da je prestraši pogledom (VIDEO) – Kreacije Portal
Najnovije Novo

SKANDAL U DOMU ZDRAVLJA KRAGUJEVAC: Doktorka odbila da pregleda bebu pod temperaturom, dijete UMRLO u hodniku. Majka sve snimila, šefica pokušala da je prestraši pogledom (VIDEO)

Jedna veoma šokantna stvar se desila jučer u Domu zdravlja u Kragujevcu, gdje je Violeta Cvetković (29) dovela svoju bolesnu 20 mjesečnu kćerku na dječiji odjel, a umjesto da dijete hitno prime i pregledaju i da reaguju, medicinsko osoblje se uglušilo na ovo uprkos da je dijete imalo temperatruru 39,3.

Dijete je, kako smo naveli imalo povišenu temperaturu, a sve je to dovelo do problema jer dijete pati o epilepsije, a nedavno je imala i atipične febrilne konvulzije (fras).
Bespomoćna majka je uzela telefon i sve snimila.

“Evo, doktorica Nada neće prihvatiti bolesno dijete i neće potpisati da ga je odbila pregledati jer dijete nije njezin pacijent. To bi trebala vidjeti cijela Srbija. Ovdje je šefica, a liječnica odlazi ne pozdravljajući se i ne govori ništa” – kaže Violeta dok snima telefonom.
Dok se to dešavalo dr. Nada Ilić nije htejla ni pogledati u kolica u kojima se dijete nalazilo, a majks je još kroz suze dodala:

“Moje dijete nije ni spavalo, donijela sam je odmah ujutro veoma rano. Dr. Nada Ilić i dr. Boban Ćupić radili su u prvoj smjeni. Htjela sam da moje dijete pregleda dr. Nada, jer je prije bila naš odabrani liječnik, ali morala sam je zamijeniti, jer je često bila na bolovanju. Pretpostavljam da je to bio jedan od razloga zašto nas nije htjela primiti. Čekali smo u hodniku da se pauza završi, ali moja djevojčica je preminula u hodniku zbog temperature i epilepsije.”

Nevjerovatno u kakvoj državi živimo. Počivaj u miru mali anđele.
Da li vi imate neki komentar na ovo, jer mi nemamo.

Oglasi – Advertisement