SKANDAL TRESE AUSTRALIAN OPEN- SVE SE RADI DA SE NADALU NAMJESTI TURNIR- Novinarka otkrila nevjerojatne informacije- Malo im je što su otjerali Novaka, PA SADA I OVO (FOTO)

0

Poznato je da je trenutno najbolji teniser svijeta preživio pravu dramu ovoga mjeseca u Australiji, gdje mu je na kraju zabranjen nastup na Australian Openu, pa je i Deportovan te je dobio kaznu da tri godine ne smije da uđe u ovu zemlju.  Sada je i novinarka ESPN-a Kris Mekendri iznijela je zanimljive podatake o Nadalovom nastupu na Australijan openu!.

I mada je on u ovome trenutku najveće ime na ovome turniru i jedan je od glavnih favorita za njegovo osvajanje, mnogima je zanimljivo da je Nadal do sada igrao svoje mečeve samo u jednom terminu

Novinarka ESPN-a Kris Mekendri je osim ovog podatka sumirala i Nadalova prethodna učešća. Posljednjih pet godina on je sve mečeve izgubio u večernjem terminu. Redom je gubio od Federera, Čilića, Đokovića, Tima i Cicipasa. Novinarka ističe kako poznatom Špancu više odgovara dnevna vrućina, jer je tada manja vlažnost vazduha, a isto tako u tom terminu i njegova igra dolazi do izražaja, posebno njegov top spin, i to u punom intezitetu. Čini se da organizatori baš i nisu bili zadovoljni što su deportovali Novaka, te su tako sklonili Nadalu za njega nepromostivu prepreku u posljednje vrijeme, te mu sada sve više izlaze u susret povodom termina mečeva.