SJEĆATE SE CONCHITE? POBIJEDIO JE NA EUROSONGU 2014. GODINE: A evo kako danas izgleda, odustao od imidža žene – SADA JE FRAJER ZA KOJIM LUDE DAME (FOTO)

0

Vjerujemo da se sjećate Conchite Wurst, koja je pobijedila na Eurosongu prije šest godina, iz temelja prodrmavši konzervativno, tradicionalno društvo i najvivši rušenje svih dotadašnjih tabua i predrasuda.

Conchita, odnosno Tomas Tom Nojvirt se još uvijek bavi muzikom i snima singlove, ali je njena karijera sada fokusirana samo na njenu rodnu državu Austriju.

Naime, poslije pobjede na Evroviziji, uslijedio je veliki uspjeh za ovu pjevačicu, kako u muzici tako i na modnim pistama, pa je tako imala čast da nosi medele Žan Pol Gotjea, ali i Karla Lagerfelda. Isto tako napisala je knjigu i pozajmila glas animiranom crtanom filmu Pingvini sa Madagaskara.

Cochita koja se oduvijek osjećala kao žena zarobljena u tijelu muškarca, prošle godine je ipak riješila da odustane od imidža dugokose žene sa gustom bradom i opet uskoči u svoju mušku kožu.

Sada se austrijski transvestit rjeđe šminka, ima kratku kosu i bradu i teško da biste naslutili da se u njemu krije lik nekadašnje evrovizijske pobjednice. Ali, po potrebi Tomas se još uvijek šminka i oblači izazovne krpice.