Sjećate li se serije ”Alo, alo” i ludoga gestapovca Her Flika, kojeg je igrao Ričard Gibson: Svi kažu da je tokom snimanja bio pravi ludak, a danas bi ga malo ko prepoznao (FOTO)

0

Svi oni koji redovno prate televizijski program, a posebno oni malo stariji , sigurno se sjećaju i veoma popularne britanske serije ”Alo,alo” koja je više puta i reprizirana na ovim našim prostorima. Malo ko iz toga vremena se ne sjeća priče o malome gazdi jedne kafane u Francuskoj, Renea Artoa, koji sticajem okolnosti, za vrijeme njemačke okupacije, postaje umiješan u mnoge smiješne i opasne situacije u koje ga uvode ljudi iz pokreta otpora, kao i sami njemački okupatori, a sve to radi uz pomoću svoje supruge i konobarica.

Jedan od likova koji je svakako obilježio ovu seriju je i lik njemačkog Gestapo oficira Her Flika kojeg je tumačio britanski glumac Ričard Gibson. Ovaj glumac je baš za sami Novu godinu, 31. decembra, napunio 66 godina, i malo ko bi ga danas, od ljubitelja ove serije i prepoznao na ulici da ga kojim slučajem sretne.

Inače, Gibson je rođen u Ugandi, gdje je njegov otac radio kao državni službenik, a svoju karijeru glumca je počeo još 1971. godine u filmu ”The Go Between”. Najveću slavu je ipak stekao sa serijom ”Alo,alo”, čije je snimanje završeno još prije 37 godina, a najveći dio karijere je ipak prove u pozorištu.

Nakon što je završio sa snimanjem serije, sa svojom koleginicom Kim Hartman koja je u seriji igrala Helgu je nekoliko godina nastupao širom Europe izvodeći skečeve koji su bili vezani i uz samu seriju. Priča se da tokom snimanja serije baš i nije bio previše među kolegama, jer baš i nije bio neko ko se voli družiti sa njima, pa je prije samoga kraja njegov lik i nestao, da bi ga zatim i zamijenio drugi glumac.

U braku je s koleginicom Kejt Gibson s kojom ima dva sina: Bilija (28) i Patrika (24).