Sjećate li se BUCMASTOG DJEČAKA iz filma “Otac na službenom putu”- Evo gde je i kako danas izgleda Malik- MNOGE IZNENADILO NJEGOVO ZANIMANJE- Mnogo je slađe od glume (FOTO)

0

Svi koji su gledali film Emira Kusturice ”Otac na službenom putu” se svakako sjećaju neodoljivog glavnog lika iz filma, dječaka sa bucmastim obraščićima, Malika. Njega je odigrao Moreno Debartoli

Zanimanje kojim se danas bavi Moreno je mnogo slađe od glumačkog. On je šef kuhinje u sarajevskom hotelu Bristol, a prije nekog vremena je imenovan i za zvaničnog ambasadora svetski poznatog čokoladnog brenda za jugoistočnu Evropu. Moreno se školovao na izraelskoj školi gastronomije i 2002. stekao diplomu “Le Cordon Bleu” akademije u Londonu kao majstor za peciva. Već osam godina živi u Sarajevu u sretnoj porodici i, kako kaže, ne planira nigdje da ide:

” Nadam se da više nigdje neću ići, ali nikad se ne zna. Osjećam se kao da nikada nigdje nisam ni išao. Sarajevo se, osim nekih ratnih tragova, nije mnogo promijenilo. Što se kaže “svoj na svom”. Moji roditelji – Josip i Emina koji još žive u Izraelu, čuvaju albume sa slikama i potpisima svih glumaca iz filma. Oni se još nisu vratili. Tamo privode kraju svoje karijere i onda će u Sarajevo da dočekaju zasluženu penziju” – kaže Debartoli.