Širom JUGOSLAVIJE žene su padale u TRANS zbog njega: Slamao je srca, a danas je NEPREPOZNATLJIV – TUGA ŠTA JE OSTALO OD NJEGA! (FOTO)

0

 

Za vrijeme bivše Jugoslavije slušao se pop i rok, te je postojao veliki broj izvođača čije se pjesme i danas slušaju. Jedan od tih poznatih izvođača je Alen Slavica, koji je bio poznat i po svom izgledu jer su tinejdžerke ludile za njim.

 

 

Alen je rođen u Kragujevcu prije 58 godina, i u svojoj karijeri ima 14 albuma. Tri albuma pod nazivima “Šarene oči”, “Ispod tvoga jastuka”, “Ti si moja sretna zvijezda” i “Pod krilima neba” su dostigle srebrni i zlatni tiraž a album sa pjesmom Dao sam ti dušu je postigao i platinasti tiraž jer je pjesme postala evergreen. Na muzičkoj sceni je važio za jednog od najljepših i anjzgodnijih muškaraca, a pred raspad Jugoslavije otišao je u Kanadu pa sa Kićom Slabincem napravio turneju.

On je nastupao i na poznatom festivalu Dalmatinska šansona 2006. godine sa pjesmom pod nazivom Maslina a piše pjesme i za druge izvođače. Trenutno je aktivan na društvenim mrežama, a na Instagramu često kači slike sa svojom suprugom Sandrom i kćerkom Emom.