Sin je dobio zabranu kontaktiranja roditelja: Radi ovoga ne smije sljedećih 5 godina ni da im priđe, a svi smo to nekada radili

0
6

Jednom sinu je zabranjeno da stupi u kontakt sa svojim roditeljima na čak pet godina, a to se desilo nakon što ga više nisu mogli trpiti zbog toga što je on konstatno tražio novac. Njegovo ime je Met Kerlej od 24 godina koji dolazi iz Southamptona u Engleskoj i koji je dobio zabranu kontaktiranja svojih roditelja preko suda jer je osuđen za uznemiravanje članova porodice.

Njegov otac koji se zove Pol od 60 godina je podržao cijelu tu odluku suda koju je predložila vladina agencija, a sve se to desilo nakon što je ovaj mladić bez prestanka gnjavio svoga oca i majku Korin od 51 godina. Radi svega toga je on njima uzrokovao veliki stres, a jednostavno ga više nisu mogli izdržati.

Kerlej je osuđena na čak 32 sedmice iza rešetaka radi zlostavljanja, ali pored sudske zabrane, sud je čuo kako je Kerlej znao da zove svoje roditelje čak 30 puta za jedan dan zbog čega je on prekršio sudski nalog. Tužilac koji se zove Lajam Hunt je rekao sudu da je ovaj momak nastavio tražiti novac, ali da je izmišljao razloge zbog čega mu je trebao. Svojim roditeljima je rekao da im intervju za posao i da se mora obrijati, ali da mu se britvica slomila dok se brijao. Roditeljima je tražio novac i oni su mu tada dali, ali onda se on pojavio sa bradom.

Zbog svoje upornosti su roditelji bili primorani da ga optuže za zlostavljanje jer se njegovo ponašanje samo pogoršalo i bilo je iz dana u dan samo gore. Karlej je odslužio kaznu od 12 mjeseci zbog toga što je on prekršio zabranu pristupa, a sada ne smije da priđe svojim roditeljima sljedećih pet godina.