Severina prešla na pravoslavlje: Znam da će me u Hrvatskoj sad svi mrziti i prozivati, ali sam imala veoma dobar razlog za ovaj postupak (FOTO)

0
3712

Kao grom iz vedra neba je odjeknula vijest koja se pojavila u mnogim srpskim medijima da je poznata pjevačica Severina Kojić prešla na pravoslavlje. Poznato je da popularna pjevačica već neko vrijeme pokušava da ponovo zatrudni, pa je iz toga razloga sa svojim mužem pokušala da pronađe pomoć i u pravoslavnoj vjeri, a posebno to traži po srpskim i grčkim svetilištima.

Severina već mjesecima obilazi pravoslavne crkve, samostane, svetišta, razgovara sa popovima, đakonima, redovnicama, a često i posti i u stalnoj je molitvi. Severina je do skora upražnjavala katoličku vjeru, ali kako se udala za Igora Kojića, sve je, navodno, više spoznavala da joj je ta vjera nekako bliža, a i nekim prijateljima je otkrila da je veliku utjehu našla u pravoslavlju kao i da se nada da će joj upravo ta vjera pomoći da se još jednom ostvari kao majka i da će joj pravoslavni sveci pomoći da ponovo zatrudni. Nakon dvije neuspješne vantjelesne oplodnje, Severina je nedavno bila u samostanu St. Nectary of Aegina na otoku Aegina.

Svi znaju da je Severina već u godinama, ima 47 i njen biloški sat ubrzano otkucava i male su šanse za njenu novu trudnoću, ali ona jako želi dijete sa Igorom i kako se vidi pokušava sve da bi opet došla u drugo stanje. Tako je Severina čula da je dosta žena zatrudnjelo uz pomoću ulja Svetoga Nektarija, pa je odlučila, zajedno sa Igorom da i to isproba, te je pronašla redovnivu Filoteu koja je navodno već pomagala mnogim parovima. I tako su Severinu odveli u sbu koju je navodno koristio Sveti Nektarije, rekli joj da legne na njegov krevet, te su se neko vrijeme svi zajedno molili u toj sobi.

Kada je sve to završilo, Severini su savjetovali da redovno posti i da moli svaki dan, posebno Svetog Nektarija, a dobila je i sveto ulje sa kojim svaki dan treba da masira stomak. Nakon što je sve to uradila Severina je objavila i fotografiju iz posjete ovome svetom mjestu