Šemsa Suljaković iz svog doma: Zaboljelo me je kada sam Halida, Šerifa i Harija vidjela za astalom prepunog alkohola!

0

Za Šemsu Suljaković se kaže da predstavlja istinski fenomen balkanske muzičke scene. Žena koja se cijeloga života trudi na površini ostaviti, osim moćnog i jedinstvenog vokala, takođe i postojan karakter. Oni koji je poznaju bolje za nju kažu da je dobrodušna i plemenita.

Omiljena je i među kolegama, koji je nazivaju „majkom“, čak i oni stariji od nje. Sve što je vrijedno i što publika voli, a ona je nadahnjivala i pokretala publiku duže od pola stoljeća.
Otvorena prema prošlosti, „graditelj“ fine sadašnjosti, prisjeća se zvjezdanog puta, sjajnih rezultata u dugoj karijeri, ali govori i o ramazanu, izolacijskim danima, kao i strahu od virusa. Otkriva i kako je zapravo doživjela sada već regionalno poznati „Corona dernek“ u Sarajevu, koji je izazvao buru reakcija i osuda u javnosti nakon što su na vidjelo izašli snimci proslave na kojoj su bile i njene kolege Halid Bešlić, Šerif Konjević, Hari Mata Hari, Semir Cerić Koke.

Najsretnija je uz djecu

O sebi na početku našeg razgovora ona kaže:
Ja sam u prvom redu jedna obična žena, samo što slučajno pjevam i tom pjesmom ljudima dotaknem damar sjete ili sreće. Imam i dobrih perioda, a nekada izuzetno bolnih, teških i stresnih, kao i svi drugi.

Za nastavak kliknite OVDJE