Seljak iz Srbije u samo 5 riječi opisao Vučića: Ovo je nešto najluđe što ćete ikada čuti (Video)

0

Na dan kada su u Lučanima provedeni vanredni lokalni izbori u ovome mjestu u zapadnoj Srbiji zvijezda je postao jedan seljak, koji je na neki način svojom pojavom izjavama razbio svu monotoniju i dosadu koju izbori nose sa sobom, mada se i sam predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pojavio taj dan da bi podržao kandidate iz svoje partije SNS-a, pa je tokom posjete Lučanima, posjetio i par okolnih sela, pa je tako navratio i u selo Kotraze.

Jedna od reporterki na terenu iz nekih od televizija je naletjela na ovoga seljaka, pa ga je upitala  koje je njegovo mišljenje o tome da je predsjednik Srbije posjetio njihovo selo, te ga je upitala i koje je njegovo mišljenje o aktualnom predsjedniku na šta je seljak sasvim iskreno odgovorio: “Nemamo bolje, ali još gore nećemo naći.

Ovo je svakako morao da sve prokomentariše i poznati novinar Zoran kesić koji je sve to lijepo opisao u svojoj, sada već kultnoj emisiji  ”24 minute sa Zoranom Kesićem” koji je na ovaj način prokomentarisao ovu situaciju i izjavu seljaka:

“Za ime svih političkih analitičara od 1991. do danas, jeste li vidjeli kako se situacija u Srbiji analizira u samo pet riječi. Zahvaljujemo anonimnom filozofu iz Lučana na ovoj ‘koelhičkoj’ misli. Vjerujte, ova mudrost ljudi nećemo smisliti ništa bolje “, rekao je popularni Zoran Kesić.

I tako je ovaj anonimni seljak, sasvim slučajno postao glavna zvijezda barem za neko vrijeme u cijeloj Srbiji, a sa svojom izjavom, a da toga nije bio ni svjestan je najbolje opisao političku situaciju u Srbiji, ali i u regiji