Seka Aleksić optužena da je u sekti: Njena molitva na društvenim mrežama izazvala skandal (FOTO)

0
1008

U ovo vrijeme velike svjetske krize koju je prouzrokovala pandemija korona virusa, mnogi poznati ljudi, iz javnoga života, šou biznisa, sporta pokušavaju da svojim primjerom pokažu ostalima na koji način trebaju da se ponašaju, i da svi trebamo da poštujemo mjere zaštite koje su uvedene u skoro svim državama, da bi se spriječilo širenje virusa. Mnogi to rade na veoma dobar način, a mnogi su se malo i pogubili u svemu tome, pa su sebi dali i veću važnost nego li to zaslužuju jer smatraju da više znaju od ostalih, mada je to daleko od istine

Tako i popularna folk pjevačica Seka Aleksić, kako je to ona često znala isticati, živi unazad nekoliko godina u duhu pravoslavlja, a mnogi njeni  fanovi joj se često znaji i zahvaliti zato što ih zna motivirati na molitvu. Ipak, dosta je onih koji smatraju da je Sekina ljubav prema pravoslavlju bukvalno prešla u opsesiju, pa su je mnogi na društvenim mrežama nazvali sektašicom, na šta je i sama pjevačica odmah reagovala:

”Jesi li ti u nekoj sekti? Nisam hejter, čak te obožavam, ali sve što je preterano prelazi u opsesiju, a to nije dobro. Bože pomozi, tri puta se prekrstiš i kraj priče” – glasio je samo jedan od mnogih komentara koji su se pojavili ispod još jedne Sekine objave i molitve, da bi na sve to popularna pjevačica imala samo ovaj odgovor: ‘‘ Ima i onih koji molitvu da bolestan čovjek nazivaju “sekta”. Šta da vam kažem, teško takvima ” i tako barem malo zapušila usta hejterima.