Nakon iscrpljujućeg devetomjesečnog pjevačkog natjecanja, mentori su posvetili svoje vrijeme i trud kako bi kandidatima pružili najbolje mogućnosti. U konačnici, publika je pobjedničkom i najzaslužnijom natjecateljicom ocijenila Šejlu Zonić.

Pobjednik će dobiti pjesmu i sveobuhvatnu marketinšku podršku za daljnji rad, dok će preostali finalisti također dobiti nagrade u skladu sa smjernicama koje je zacrtala „Grand produkcija. Šejla Zonić odnijela je pobjedu u popularnom televizijskom showu “Zvezde Granda 2024”, sakupivši impresivnih 132.047 glasova.

Svojim iznimnim vokalnim talentom i zadivljujućom scenskom pojavom, ne samo da je zarobila srca sudaca i publike, već nosi i odliku najobrazovanije natjecateljice u povijesti ovog dugogodišnjeg glazbenog natjecanja, koje obuhvaća preko dva desetljeća.

Prema njezinim iskaznicama, magistrica je na muzičkoj akademiji, što je čini najobrazovanijom sudionicom u historji ovog glazbenog show programa. Rođena u Njemačkoj, Šejla se kao mlada preselila u Sanski Most i tamo provela svoje odrastanje. Još dok je bila dijete, njezina je duboka strast prema glazbi zablistala. Upisala je glazbenu školu, gdje je usavršavala svoje vještine u teoriji glazbe i vokalnoj izvedbi.

Ali njezina žeđ za znanjem nije tu završila. Po završetku srednje glazbene škole, Šejla je nastavila visoko obrazovanje na cijenjenoj Muzičkoj akademiji u Sarajevu, čime je dodatno proširila svoje glazbeno znanje. Nakon što je diplomirala s odličnim ocjenama, pobrala je visoke pohvale svojih profesora, koji su je hvalili kao jednog od najperspektivnijih talenata u nastajanju u svojoj generaciji.

Šejla je kroz sve vrijeme gostovanja u “Zvezdama Granda” pokazala svoje veliko znanje i razvoj na polju muzike. Svojim repertoarom od pop do narodnih pjesama pokazala je svoju svestranost i umijeće. Njezine izvedbe bile su besprijekorne u tehničkom smislu, ispunjene dubokim emocijama i pokazale su visoku razinu profesionalnosti.

Žiri je oduševila njezinom sposobnošću da svojim pjevanjem izazove emocije, a publika je uživala u svakom njezinom nastupu. Šejlin ugled nadilazi njezina postignuća u natjecanju; poznata je po svojoj poniznosti i prizemljenosti. Unatoč svom usponu do slave, ostala je autentična svojim temeljnim uvjerenjima i vrijednostima.

Ona dosljedno ističe važnost obrazovanja i nepokolebljive predanosti svom zanatu, bez obzira na razinu postignuća. Zanimljivo, pobjednica Zvezda Granda inače je nećakinja Kemala Malovčića, koji je slovio za najpopularnijeg folk pjevača u bivšoj Jugoslaviji.

Mnogi ambiciozni glazbenici gledaju u Šejlu kao uzor zbog njene nepokolebljive predanosti glazbi i obrazovanju. Često ističe važnost kontinuiranog učenja i razvoja, ističući kako je za postizanje uspjeha potrebna nepokolebljiva predanost i ustrajnost.

Šejline izuzetne kvalitete protežu se izvan njenog izuzetnog talenta za pjevanje; također je duboko predana humanitarnim nastojanjima. Aktivno sudjelujući u brojnim dobrotvornim inicijativama i često svojim nastupima uljepšavajući dobrotvorne koncerte, ona je primjer istinske želje da pozitivno utječe na druge i zajednicu.

Tokom školovanja mnogo sam se žrtvovala i mnoge aspekte svog života stavila na čekanje. To je jedan od razloga zašto sam sa svojih 29 godina odlučila da učestvujem u takmičenju “Zvezde Granda”. Nakon što sam diplomirala, krenula sam na svjetsku turneju sa svojim bendom, pokazujući svoj talent za pjevanje sevdaha.

  • Nakon što sam magistrirala na Muzičkoj akademiji, shvatila sam da želim doprijeti do šire publike s raznolikim glazbenim žanrovima. Srećom, moj talenat i obrazovanje su mi pružili priliku za to.
Preporučujemo