SAMO NAM JE JOŠ RETROGRADNI MERKUR FALIO: Naredni period će biti u znako jednog horoskopskog znaka, da li ste to baš vi ?

0

Merkur započinje retrogradno 18. juna i sa sobom donosi sjene i nove oluje, piše “Lovesensa”. Iako smo često svjedoci retrogradnog hodanja Merkura, ovaj će biti zaista poseban jer je u znaku Raka a dogodit će se u vrijeme pomračenja Sunca. Merkur će zaustaviti svoj retrogradni kurs 11. jula, ali do tada je važno gledati svoje emocije. Bićemo skloni burnim emocijama, jer će nas Rak učiniti previše osjetljivim. Ne ustručavajte se nazvati porodicu i prijatelje ukoliko vam je potrebna emocionalna podrška.

Pokušajte uvijek biti jedni drugima podrška i oslonac i obratite pažnju na riječi koje izgovarate jer bi mogli nauditi nečijoj duši. Budući da Rak utiče na polje porodičnih odnosa, u našoj porodici stvari mogu postati pomalo haotične. Pokušajte da stvorite svoj vlastiti prostor u vašem domu. Porodični problemi mogu iznenada nestati, zato se sjetite da se strpljivo nosite s njima. Imajte na umu da retrogradni Merkur ne izaziva vašu porodičnu dramu, već vam daje priliku pročišćenja i rješavanja prethodnih problema. Čvrstu vezu s porodicom možete izgraditi tek kada budete riješili neke stvari iz prošlosti.

To je dobra vijest koju će nam retrogradni Merkur u Rak donijeti ovog ljeta. U ovom retrogradnom periodu biće primorani da preispitamo svoje temelje. Ako naše korijenje nije snažno, morat ćemo ga razviti i čvrsto ga posaditi u temelje. Stoga pokušajte naredno vrijeme provesti sa svojom porodicom koliko god to više bude moguće. Družite se, izlazite, podsjećajte se na stare događaje iz prošlosti koji su bili smiješni ili jednostavno zaigrajte neku društvenu igru kako bi se sjedinili.