Samo je počeo da se guši: Sin poplaveo i utrčao u kuhinju, majka nije znala šta se dešava, a onda je saznala UŽASNI RAZLOG (VIDEO)

0

Često gledamo u filmovima scene kada nekome pozlije ili se počne gušiti kako oni koji su oko njega odmah znaju kako treba reagovati i spašavaju na licu mjesta. Svi odrasli prođu kurs prve pomoći pri polaganju vozačkog ispita ali se malo ko usudi djelovati kada dođe “pet do dvanaest”

A oni koji imaju brojnije porodice, bračni parovi koji imaju više djece mogu sigurno knjige napisati o tim sitnim a opasnim situacijama u kojima su se nalazila njihova djeca a gdje su upravo oni trebali reagovati odmah. Sigurno je bilo padova, udaranja u glavu, lomljenja ruku, opekotina ili na neki drugi način povreda dijelova tijela djece a onda su roditelji prvi koji saniraju povredu,umiruju situaciju i na kraju vode do ljekara ako je potrebno.

A Kada su brojne porodice i ima više djece, ne može majka držati sve na oku ,najčešće se u tim porodicama veoma rano izvrši podjela kućnih poslova,pa svako ima svoj dnevni zadatak i raspored i svi pomažu jedni drugima. O tome kako izgleda jedan radni dan mnogobrojnih porodica može sigurno ispričati i Vanesa Boston, majka osmoro djece koja živi u Arizoni, SAD.

Njen dan počinje veoma rano,sprema doručak za djecu i dok oni raspremaju sto poslije jela ona im priprema sendviče i užinu za školu a onda oni odlaze u školu školskim autobusom neki a neke ona mora da vozi. Zato jutro mora biti dobro organizovano kako bi sve stigli na vrijeme.

Jednog jutra je dan započeo prilično stresno, naime nakon doručka svako je kao i obično pospremao za sobom a najstariji sin je očigledno hodajući strpao još jedan zalogaj u usta i upravo zaj zalogaj je zapao u dušniku. Utrčao je u sobu ka majci koja je istog momenta reagovala i primijenila Hajmlihov zahvat, zatim ga podigla u vazduh, te mu tako izbacila komad hrane napolje. Ostala djeca su širom otvorenih očiju pratili šta se dešava i sigurno su ponosni na svoju majku i još jednom dobili osjećaj da su s njom sigurni.

A da je bio šok sigurno jeste. Kako bi vi reagovali u tom momentu?