Šabanov ubojica nestao sa lica zemlje: Potpuna misterija u vezi suđenja za smrt kralja narodne muzike: Od Turčina ni traga, ni glasa (FOTO)

0

Alsin Levent(36), koji se sumnjiči da je sa kolima usmrtio poznatog pjevača Šabana Šaulića, te njegovog muzičara Mirsada Kerića u februaru prošle godine je nestao iz grada Gitersloa u kojem je do nedavno živio. Suđenje u vezi ovoga slučaja još uvijek nije počelo, a niko ni ne zna zašto se ovaj proces ovoliko odugovlači, a sada i nestanak glavnog osumnjičenog samo još dodatno komplicira cijelu situaciju, a kako neki njemački mediji objavljuju, sve u vezi Alsina se drži nekako u tajnosti, i ne može se iz suda dobiti bilo kakav komentar u vezi ovoga slučaja, ali  na jednom njemačkom sajtu je pisalo sljedeće:

”U međuvremenu, kako se priča, on više ne živi u Giterslou. Direktor Okružnog suda u tom gradu nije imao odgovor na pitanje zašto se toliko dugo čeka na početak suđenja. Suđenje će biti održano, naravno u Girterslou, ali je jedino pitanje kada će to da se desi. Prošlo je pola godine od podizanja optužnice, a još uvijek nije poznat datum suđenja koje se s pažnjom čeka u Srbiji. Istražni tužilac Kristof Makel problem u kašnjenju početka procesa vidi u Okružnom sudu u Giterslou, a dodao je da je porodica „postala nestrpljiva“ jer ubica još nije došao pred lice pravde”

Zanimljivo je da je ovaj isti tužilac prošle godine medijima rekao kako je Alsin dostavio svoju adresu stanovanja te kako ne postoji mogućnost za njegovo eventualno bjekstvo, a očito da nije najbolje procijenio situaciju. Ni Turčinov advokat Jerit Šol nije htio da otkrije gdje se nalazi njegov klijent, a advokat tvrdi da su njegovom klijentu u međuvremenu poslate mnoge prijetnje smrću. Turčin se tereti da je pod dejstvom alkohola vozio kola i nemarnom vožnjom usmrtio dvije osobe, a pošto mu to nije prvi puta, nakon suđenja bi se trebao naći iza rešetaka na duže vrijeme. Istraga je pokazala da Šaban Šaulić i Mirsad Kerić nisu bili vezani u svojim kolima, a i taj podatak po mnogima može biti veoma važan kod izricanja presude