SA 10 GODINA IMAO JE 192 KG: Arja je bio najdeblji dečak na svijetu, tamanio je SVE ISPRED SEBE, a sada jede 6 KAŠIKA i MRŠAVIJI je za 107 KG- EVO KAKO JE TO USPIO (VIDEO/FOTO)

0

Arja Permana iz Indonezije sa samo 10 godina imao je 192 kilograma, a posebno je volio u to vrijeme da jede slatkiše, nudle, i da pije gazirana pića. Ljekari su morali da ga operišu i da mu smanje želudac, a prije toga je morao da smrša, što mu baš i nije išlo, ali je nekako prije same operacije uspio da izgubi, žestokim dijetalnim režimom oko 25 kilograma

Sada on i dalje nastavlja da mrša,a  sada je velika promjena za njega količina hrane koju unosi u sebe, a to je da Arja sada nakon šest kašika obroka je već sit, te sada nema problema da se igra sa svojim vršnjacima.

On je na kraju uspio da izgubi nevjerojatnih 107 kilograma, ta sada bez problema može da uđe i u avion, može i da trči, a više mu nije problem ni da koristi stepenice. A novinarima je otkrio i ove stvari:

” Nekada sam spavao od četiri ujutro i ustao bih u tri popodne. Danas legnem u krevet u 10 uvečer i ustajem rano. Nekada sam jeo samo nudle i gazirana pića. Pirinač nisam jeo skoro nikad. Sada sam usvojio zdrave navike u ishrani, a uz to i vježbam. Život mi je potpuno drugačiji’