Roditelji su meni, sestri i bratu naredili da naši izabranici moraju biti Hrvati- Međutim, njih dvoje nikako nisu mogli da računaju da će se desiti ove stvari (FOTO) – Kreacije Portal
Uncategorized

Roditelji su meni, sestri i bratu naredili da naši izabranici moraju biti Hrvati- Međutim, njih dvoje nikako nisu mogli da računaju da će se desiti ove stvari (FOTO)

Mnogi od nas su svjesni da su tenzije među narodima na Balkanu veoma velike i to u negativnom smislu, i sve to može da dovede do velikog usijanja pa čak i do sukoba. Sve bi to bilo, mišljenja smo, mnogo bolje da stariji ne sole previše pamet mladima, a kako se može i primjetiti, roditelji se sve više miješaju u veze svoje djece i određuju im sa kime mogu ili ne mogu biti u vezi ili braku, a posebno se primjeti da roditelji sve više paze da im zet ili snaha kojim slučajem ne budu neke druge vjere. Pa je tako i ovaj Hrvat podijelio sa mnogima svoju priču koja je podigla veliku prašinu u regiji:

“Moji roditelji su mojoj sestri, mom bratu i meni uvijek govorili da za svoje izabranike biramo Hrvate. Nisam nam nikada branili da se družimo sa nekim ko je druge vjere, ali nam nisu dozvoljavali da imamo ljubavne veze sa nekim ko nije “naš”. Nisu ih mrzili, samo su željeli da budemo sa Hrvatima. Međutim nije sve bilo onako kako su oni htjeli. Mlađa se sestra udala za Bosanca, a brat je oženio Srpkinju, samo sam se ja od nas troje oženio Hrvaticom. Od tog trenutka sve se okrenulo naopako. Ja imam problema sa svojom suprugom jer moja majka većinu svog vremena provodi sa bratovom ženom.”

Dalje u nastavku ovaj Hrvat pokazuje kako su njegovi roditelji potpuno promijenili svoj način ponašanja i razmišljanja:

”Ali njen zet Bosanac je njen mezimac, svaki put kada dođe u goste, stol bude pun hrane. Eto, moji su roditelji dobar primjer da se to zatucano razmišljanje koje je proisteklo iz rata, može promijeniti. Samo je bilo potrebno povući gard, kako bi se mogla vidjeti druga strana. Veliki broj ljudi na takvo nešto još uvijek nije spremno, ali će kad tad sve doći na svoje.”

Oglasi – Advertisement