Riješen slučaj nestanka nakon 27 godina: Dječak na dnu jezara pronašao automobil

0
62

13-godisnji dječak je primjetio potopljen automobil u jezeru i na taj način je pomogao policiji da riješi slučaj star 27 godina. Maks Verenka (Max Werenka) je prilikom plovidbe čamcem po jezeru Grifin u Britanskoj Kolumbiji (Kanada) primjetio potopljeno vozilo, piše CNN. Nije se baš najbolje vidjelo pa je Maks odlučio da sa svojom GoPro kamerom zaroni u jezero. Na dubini od nekih 6 metara pronašao je olupinu automobila. Njegovi roditelji su nakon toga zaključili da se radi o automobilu koji je 2009. godine sletio u jezero, pa su čitav slucčj prijavili policiji.
Nakon dječakovog otkrića došla je i policija te su naredna tri dana sa ronilačkim timom izvlačili iz jezera olupinu automobila u kojem su pronašli tijelo žene.

Daljom istragom je utvrđeno da se radi o Dženet Faris (Janet Farris), koja je nestala 1992. Ona se uputila na svadbu i nesretnim okolnostima završila na dnu jezera, a njena porodica nije znala šta se sa njom dogodilo.
Mislim da je najgore bilo ne znati. Pretpostavili smo da je možda zadrijemala za volanom pa sletjela s ceste ili je pokušavala izbjeći životinju koja joj je istrčala pred auto – ispričao je njen sin Džordž Faris