Rekli su mi da ću roditi dijete bez ruku i nogu: Kada je došao na ovaj svijet i kada su ga ugledali, svi su zaplakali (FOTO)

0
3177

Žena koja se zove Jasmine Self i koja živi u Americi  je bila u petom mjesecu trudnoće kada su joj njeni liječnici rekli da nešto nije u redu sa njenim djetetom, barem sudeći po snimkama ultrazvuka kojeg su napravili u rutinskoj kontroli, a na ultrazvuku se pokazalo da se bebine ruke i noge uopšte ne razvijaju, te da će vjerojatno biti rođeno bez ekstremiteta.

Liječnici su joj savjetovali daprekine trudnoću, ali je ona ipak odlučila, zajedno sa svojim dečkom Rondelom da donesu ovu bebu na svijet, tako da je na kraju njen sin rođen bez ruku i bez nogu, a još je pored toga rođen i sa velikim deformacijama lica, te srca, kostiju, a i genitalija. Jasmine ga je donijela na svijet u svojoj 29 sedmici trudnoće, a mali je dkajčak imao malo više od jednog kilograma kada se rodio, a i sama Jasmine se prisjetila tih trenutaka, pa je ljudima iz medija rekla ovo:

“Ultrazvučni tehničar rekao je da se hitno javim svome liječniku. Sjedila sam u čekaonici kad je doktor došao do mene. Samo je uzdahnuo malo dublje, a mene je obuzela tjeskoba. Rekao mi je da nosim dijete koje nema ni ruku ni nogu. Samo sam ga gledala i pitao me jesam li razumjela. Tada sam počela plakati. ” Jesam li učinila nešto krivo, ali rekao mi je da to nema veze sa njom i da se takve stvari jednostavno dešavaju, te joj je rekao da bi bilo dobro možda da prekine tu trudnoću, ali to za nju nije bila opcija “, dodala je.