Ratko Mladić u SMRTNOJ OPASNOSTI! MOLI! IMA SAMO JEDNU ŽELJU! Ljekari uvjereni da ima UNUTRAŠNJE KRVARENJE, Srbi u suzama

0
567

Objavljenje su informacije o zdravlju osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića. Naime, Dragan Ivetić, Mladićev branilac, je dao izjavu gdje je objasnio da se Mladiću nivo hemoglobina u krvi snizio sa 6,1 naglo pao na 4,9, iako se normalne vrijednosti kreću u intervalu od 8 do 11.

Ivetić je također objasnio i to da je Mladićeva odbrana zvanično od sekretarijata i Žalbenog vijeća Mehanizma u Haagu zatražila da on hitno bude prebačen u najbližu medicinsku ustanovu, odnosno bolnicu, a obzirom da se sumnja kako on ima unutrašnje krvarenje.Pored toga, on je naglasio da na bazi svih prikupljenih podataka kao i informacija iz izvještaja pritvorskih doktora (od čega je jedan iz SAD-a a dvojica iz Srbije) može se zaključiti da su oni jako zabrinuti za njegovo zdravlje jer vrlo lako može završiti fatalno ako se ne poduzmu sve potrebne mjere.


Sva tri stručnjaka su dali identičan zaključak, te oni smatraju da tajni tretman koji su predložili doktori u zatvoru nije dovoljan kako bi se njegovo zdravlje popravilo. Obzirom kako mu se nivo hemoglobina naglo pogoršao i to nakon što je imao operaciju debelog crijeva, oni smatraju da bi unutrašnje krvarenje moglo da bude prvi uzrok. Zato je neophodno da se gospodin Mladić što prije prebaci u pravu bolnicu kako bi se moglo sprovesti ispitivanje i uspostavljanjeprave dijagnoze, te i eventualna intervencija ukoliko to bude bilo potrebno. objasnio je Ivetić.