RAT SE NASTAVLJA- Ceca na sudu tražila PSIHIJATRIJSKO VJEŠTAČENJE Jelene Karleuše: To ne može normalan čovjek da uradi – OBJAVLJENO SVE ŠTO JE CECA REKLA U OBRAĆANJU SUDU

0

Pjevačice Ceca Ražnatović i Jelena Karleuša opet su se našle na sudu jedna naspram druge, a Ceca je ovoga puta na sudu objasnila svoje razloge za ponošenje tužbe, a koje se odnose na Jelenine postupke u periodu od od 27. do 31. 5. 2017. i 25. 8. 2017. godine, i kako je Ceca navela, to je napravila jer su je Jelenine riječi duboko povrijedile, kao i njenu porodicu, a u transkriptu sa suđenja koji se pojavio u medijima piše da je Ceca rekla i ovo:

” Ja nikada nisam bila u sukobu sa njom. Nikada je nisam javno prozivala niti komentarisala. Jelena 20 godina komentariše moje djelovanje na sceni i mene lično, tako da su me duboko pogodile njene tvrdnje da sam naručila ubistvo njenog bivšeg vjerenika, da sam ubica, da sam krvavih ruku, da sam konkubina zemunskog klana, da sam ološ, da sam loša majka i sve ostale rečenice koje se navode u privatnoj tužbi budući da su njene tvrdnje bez ikakvog osnova i dokaza na koje sam morala javno da istupam. Riješila sam da podnesem dvije privatne tužbe jer vjerujem u institucije sistema i suda i želim svoje pravo da ostvarim putem suda”

Dalje je Ceca u svome obraćanju sudu rekla i ove stvari: “Što se tiče njenih navoda da sam glupa kao ku**c i da nemam lični stav, također nalazim da su me riječi duboko uvrijedile i povrijedile imajući u vidu da sam prije tog datuma od strane novinara upitana šta mislim o vakcinaciji protiv malih boginja, budući da je u to vreme bila epidemija malih boginja i ja sam iznijela svoj lični, a ne stručni stav o vakcinaciji djece i istakla da podržavam svaku vakcinaciju protiv svake bolesti, pa i malih boginja i da sam kao majka vakcinisala svu djecu. Da je to uradila i moja sestra koja je majka četvoro maloljetne djece”

I na kraju je Ceca završila svoje obraćanje sudu sa ovim riječima: “U vezi ovoga što sam rekla, a i ponavljam da neko ko govori takve neistine treba neuropshijatrijsko vještačenje, mislim i dalje. Zaista, ne mogu da razumijem da javna ličnost drugoj javnoj ličnosti upućuje takve neistine i uvrede, to po meni ne može normalan čovjek da uradi. Zbog ovih riječi pred ovim sudom, istim sudijom se vodio postupak i u tom postupku sam oslobođena optužbe”