Radio na svojoj farmi a onda pogledao u pod! Pogledao je u rupu i onda se zaprepastio…

0
16
Radio na svojoj farmi a onda pogledao u pod! Pogledao je u rupu i onda se zaprepastio...
Radio na svojoj farmi a onda pogledao u pod! Pogledao je u rupu i onda se zaprepastio...

Ovo će vam možda zvučiti kao da je iz nekog filma u kojem ništa nije stvarno. No ipak ovaj događaj se desio i to na farmi od jednog čovjeka. Desilo se 1835.godine kada ni sam nije mogao da vjeruje šta se dešava.

Čovjek je išao raditi na svoju farmu koja je bila u Engleskoj. Obrađivao je svoju zemlju a kako je radio onda je pogledao u pod. Kako je malo više zagledao u zemlju onda je primjetio da se tu nalazi jedna rupa.

Bio je siguran kako ta rupa do sada nije bila tu nikada ili je pomislio da je možda prije nije vidio. Činilo mu se neobično a onda je odlučio da pogleda šta se nalazi u toj rupi.

Kako je gledao u tu rupu, nije mogao da vidi kraj od nje.Otišao je po svjetiljku i osvjetlio tu rupu te je primjetio kako i dalje ona nema kraja. Mnogo ga je zanimalo šta se nalazi u toj rupi pa je onda odlučio da spusti svoga sina unutra sa konopcem.

Dao mu je svijeću kako bi rekao ocu šta je ugledao. Dječak je pronašao nešto što je promjenilo to mjesto u potpunosti. Pronašao je jednu ogromnu prostoriju koja je cijela bila ukrašena sa školjkama.

Čovjek je godinama na svome imanju imao pećinu koja je bila divno ukrašena a nije imao nikakvog pojma o tome.Ta prostorija sa školjkama je izgledala kao na slici ispod.

Bilo ih je na desetine hiljada a sve su bile uređene na poseban način. Bila je otvorena za javnost a dali su joj ime “Margete Grotto”. Postala je velika atrakcija a ljudi ju i danas posjećuju.

Pitanje koje se stalno postavlja jeste “Ko bi mogao sagraditi ovakvo nešto? “. Dosta je zanimljvo a spremili smo video kako je to sve izgledalo i kakvo je to otkriće bilo.

Pogledajte video: