Rade Šerbedžija je VANSERIJSKI GLUMAC, Srbin iz Holivuda: Kad vidite kako izgleda njegova žena, otpast će vam vilica, može OTAC da joj bude (FOTO) – Kreacije Portal
Novo Zanimljivosti

Rade Šerbedžija je VANSERIJSKI GLUMAC, Srbin iz Holivuda: Kad vidite kako izgleda njegova žena, otpast će vam vilica, može OTAC da joj bude (FOTO)

Rade Šerbedžija je jednostavno jednom rječju legenda. On je jedan od najvećih glumaca sa ovih prostora, nećemo reći najtalentovanijih, obzirom da je u njegovo doba bilo jako puno talentovanih glumaca poput Dragana Nikolića, Milene Dravić, Mustafa Nadarević i drugih, ali je definitivno jedan od najpoznatijih, obzirom da se njegov lik pojavljuje i u brojnim holivudskim filmovima. On i Goran Višnjić, njegov mlađi kolega, napravili su odličnu karijeru u Holivudu, koliko je to bilo moguće za dvojicu stranaca iz malih zemalja.

Radeta će mnogi pamtiti po raznim ulogama, od Matana iz Prosjaka i sinova, pa  do Ivice Kičmanovića u seriji urađenoj po istoimenoj knjizi „U registraturi“. Rade je svoju suprugu Lenku upoznao 1990. Godine kao mladu redateljku koja je od njega mlađa 20 godina. Lenka je jednom prilikom ispričala kako se hemija između njih osjetila odmah, ali ona nije bila oduševljena njime, ne zbog njega samog, nego zbog silnih priča kojima je vjerovala a koje su kružile o njemu. Rade je već tada bio priznat, voljen i slavan, što se nikako nije uklapalo u njen životni stil pa je i to odbijalo, sve dok je nije osvojio svojim dječačkim šarmom i iskrenoću, a tada je vidjela i da je jako dobar čovjek.

Ona je ispričala kako Radeta nisu voljeli ni na jednoj ni na drugoj strani kad je krenuo rat jer je zagovarao mir, a čak su potezali i pištolj na njega, pa su kao porodica otišli s Balkana, da bi na kraju poslije svih životnih nedaća u Londonu i cijele zbrke završili u Los Anđelesu, gdje se Rade posvetio holivudskoj karijeri, dok je Lenka sve zapostavila kako bi odgajala njihove tri kćerke. Danas su one odrasle djevojke, koje studiraju pravo i muziku, a Nina, najstarija je u Beogradu.

Oglasi – Advertisement