PUTIN NAS JE SVE PREVARIO- Meta njegovoga uništenja nije Kijev ili Donbas- NJEGOVA META JE UNIŠTENJE NEČEGA MNOGO VEĆEG (FOTO)

0

Središnji cilj Vladimira Putina u Europi nije okupirati Kijev, Donbas ili bilo koji drugi dio Ukrajine. Njegov glavni cilj je oslabiti Organizaciju Sjevernoatlantskog pakta koja  veći dio kontinenta štiti od njega. Prema analizi portala “Thebulwark”, Putin je prošle sedmice u svojoj višegodišnjoj kampanji ostvario dvije velike pobjede u kojoj je istaknuo dvije velike pobjede ruskog predsjednika u Europi i Sjedinjenim Državama. U vezi s tim:

“Jedna pobjeda je bila u Francuskoj, gdje je Marin Le Pen, simpatizerka Putina, završila blizu Emanuela Makrona na nedavnim predsjedničkim izborima u Francuskoj. Le Penova je  bila skoro izjednačena sa Makronom u anketama za drugi krug 24. aprila. Ona je rekla da će, ako pobjedi, povući Francusku iz komandne strukture NATO-a. Druga pobjeda je bila u Sjedinjenim Državama, gdje su 63 republikanaca u Predstavničkom domu glasala protiv rezolucije podrške NATO-u”, piše Thebulwark.

Prije samo pet godina 22 republikanca u Predstavničkom domu glasala su protiv zakona o NATO-u, što je broj koji se gotovo utrostručio sada, napominje portal, koji navodi i Madison Cothorn i Mardžori Tejlor Grin, koje nazivaju “korisnim idiotima” i za koga tvrdi da otvoreno širi rusku propagandu,te dodaju:  “Njima se pridružuje veća gomila ukrajinskih tvrdokornih izolacionista i desničara koji kažu da ne treba da brinemo o tuđim granicama dok ne “obezbjedimo“ svoje. Zajedno, ta koalicija ima više od 20 poslanika. To je problem.”