Punjač za mobilni umalo došao glave djevojčici (2): Dijete sada živi na aparatima!

0
1327

U Zemunu tuga i očaj i to u kući dvogodišnje djevojčice E. K.! Svi se mole samo da preživi nakon što ju je u utorak udarila struja.
Ona je trenutno u veoma teškom stanju a ljekari na Institutu za majku i dijete u Beogradu ulažu sve napore kako bi ona preživjela.


Roditelji djevojčice proveli su pola noći u bolnici, čekajući i nadajući se da će njihovoj kćerki da se poboljša stanje. Njen otac opisao nam je agoniju kroz koju su oni prošli, ali agoniju koja i dalje traje.
Naime to se dogodilo oko 18 sati, dok je kćerkica spavala u dnevnoj sobi, a supruga je iskoristila to vrijeme da na brzinu opere sudove.
Međutim, ona se probudila te nekako se uhvatila za punjač a koji je bio priključen na produžnom kablu pa ju je tada udarila struja.
Očajni otac govori kako ne može da vjeruje da je samo nekoliko sekundi falilo da se izbjegne ova nesreća jer je on odmah nakon toga ušao u kuću.

Vratio sam se sa posla, a čim sam ušao u dnevnu sobu vidio sam malecku kako leži na podu.
Jedva sam se sabrao od šoka, ali brzo sam je podigao i vidio kako je bez svijesti.
Nekoliko puta sam je i ošamario u nadi da je povratim jer nisam znao šta joj se desilo, ali ona nikako nije reagovala. Zaledio sam se od straha – navodi naš sagovornik.

Kada je shvatio da ju je zapravo udarila struja, on se sjetio da kod komšije u dvorištu ima pijeska, pa je sa svojom kćerkicom u naručju otrčao kod njega.