PRVI SRBIN KOJI JE PRIMIO FAJZEROVU VAKCINU: Jutros, dan nakon primanja vakcine osjećam blagi bol u ruci, ali sve je to normalno

0

Čovjek srpskog porijekla , Ljubiša Milivojević (49) , koji živi u američkoj državi Oregon , prvi je srbin , zdravstveni radnik u SAD –u koji je primio vakcinu protiv korona virusa. Naime , on je vakcinisan u četvrtak u bolnici OHSU , u kojoj i radi.

 

Ljubiša je istakao da im je šefica poslala upitnik da ispune koje su rase i da li žele da se vakcinišu protiv korona virusa. One osobe koje su odgovorile da žele odmah su vakcinisane. Ljubiša je inače porijeklom iz Konjica u Hercegovini , a godinama je živio u Srbiji , a 1997. Godine je otišao u SAD.

Ljubiša je za medije rekao da se uopšte nije razmišljao da li da primi vakcinu , i da je sam proces imunizacije u bolnici odlično organizovan. Prije vakcinacije je morao proći tri punkta. Nakon primjene vakcine , morao je biti u jednoj prostoriji nekih 15 minuta , zbog potencijalnih nus pojava. Ljubiša je rekao da ga vakcina nije boljela , jedino dan naon primanja vakcine , osjeća blagu bol u ruci , a oko uboda mu je malo crveno kao što je i normalno.