Prva faza testiranja VAKCINE protiv KORONE završena: Rezultati ljude ostavljaju u nevjerici- Ovo trebate znati ODMAH

0
635

Proširit će se starosni spektar učesnika, naime riječ je o ljudima koji će primiti probnu vakcinu, uključujući starije i djecu.

Studija tima istraživača sa Univerziteta Oksford spremna je za otpočinjanje i druge faze u razvoju potencijalne vakcine za koronavirus, a kako doznajemo u kojoj će učestvovati 10.260 ljudi, saopćeno je iz tog univerziteta.

Tim Univerziteta Oksford radi zajedno sa globalnom biofarmaceutskom kompanijom AstraZeneca sa sjedištem u Londonu na razvoju kao i proizvodnji potencijalne vakcine za ovaj virus, javio je CNN.

U saopćenju je navedeno kako je završena prva faza u okviru koje je učestvovalo više čak od 1.000 ljudi.

Dok u okviru druge faze, proširit će se starosni spektar učesnika koji će primiti probnu vakcinu, pa tako uključujući starije i djecu.

A u narednoj trećoj fazi bit će procijenjeno zapravo kako vakcina djeluje na veliki broj ljudi iznad 18 godina.

CNN je jučer izvestio da je AstraZeneca saopćila kako je postigla dogovor za proizvodnju najmanje 400 miliona doza potencijalne vakcine.

Ova kompanija je dobila više od milijardu dolara od Američke agencije za biomedicinska napredna istraživanja i razvoj (BARDA) za razvoj, proizvodnju te i isporuku vakcine, počevši od jeseni, saopćila je AstraZeneca.