PROVJERITE DA LI STE DEBELI! OVO JE TABELA IDEALNE TEŽINE U ODNOSU NA VAŠU VISINU: Odmah možete provjeriti!

0

Brz način života je sada zastupljen u cijelome svijetu. Sve manje vremena imamo za odmor , kao i za pravilnu ishranu. Sve više ljudi se odlučuje na brzu hranu , što nikako nije dobro za zdravlje , postajemo gojazni , a s gojaznošću olaze i mnogi zdravstveni problemi kao što su: srčani problemi , dijabetes , visok krvni pritisak , problemi s bubrezima i slično.

Gojazne osobe imaju veću šansu , da prije svoje 30.godine , dobiju srčani udar. Niko vam ne savjetuje da se izgladnjujete , ali morate promijeniti neke navike. Vodite zdravu ishranu jer je ona ključna što se zdravlja tiče. Smanjite unos soli i asti , jer oni dovode do začepljanja vena.

Doručak je glavni obrok i nikako ne smijete da ga preskačete , jer njegovim preskakanjem ćete samo dobiti kontra efekat. Osim zdrave ishrane , jako je važno da budete fizički aktivni. Praktikujte šetanje svaki dan od barem pola sata , radite vježbe i potrudite se. Kilogrami nisu došli preko noći , pa tako ne mogu ni nestati. Bitan je trud , a rezultati će biti vidljivi ubrzo.