Pronašao Torbu Sa 42 Hiljade Eura U Kafiću: Onda Mu Se Desilo Nešto Što Niko Nije Očekivao

0

Vjerovali ili ne u Srbiji ima još uvijek poštenih građana , a najbolji primjer za to je mladi konobar po imenu Savo Petrović , koji dolazi iz mjesta Ljubovija. Naime , on je pronašao žensku torbu u kojoj je bioli čak 42 hiljade eura , kao i bankovne kartice , a bez ikakvog razmišljanj je odlučio torbu da odnese policiji.

 

Naime , Savo je zaposlenik u kafiću Kutak 015 , i taj dan je radio drugu smjenu. Služio je goste na terasi ,  kada je otišao do jednog stola da pokupi šoljice , tamo je bila ženska torba koja je ostala na stolici. Odmah ju je unio u lokal , pozvao pozornika koji je bio u blizini jer je znao da su gosti bile dvije žene.

Dokumente su pogledali , i vidjeli da ne poznaju ženu , pa su odmah odlučili da pozovu policiju , koja je došla po novac. Junak ove priče je nastavio gledati svoja posla , a policajci su mu donijeli zapisnik gdje je saznao da je bilo 42 hiljade eura. Njemu niko nije ni zahvalio za taj čin , ali se on na to ne bazire. Ljudi su mu sugerisali da je budala što e vratio novac , ali on se ne kaje. Rekao je da bi opet isto učinio da mu se desi.