PRIVLAČE NOVAC I ŠTITE VAS OD NEGATIVNE ENERGIJE: Ove stvari će imati efekta samo ukoliko ih postavite na ovim mjestima u vašem domu!

0

Milioni ljudi širom svijeta vjeruju u pravila feng šuija, a veliki broj je i iskusio blagodati koje raspoređivanje nekih predmeta donosi.

Prema ovom vjerovanju figura Fu psa je simbol uspjeha i sreće. Osoba koja je unese u kuću doživjeće veliki uspjeh na svim poljima, a smatra se i najmoćnijim zaštitnikom svake kuće.

Fu psi su i tradicionalni feng šui simboli porodičnog bogastva kao i socijalnog statusa. Mogu se primjetiti ipsred domova bogataša i obično se postavljaju zajedno, u paru.

Još nešto što možemo primjetiti u bogataškim kućama je raspored slika prema eng šuiju, kojima isto tako privlače novac. Kao i kod ostalih rasa pasa, i Fu psi imaju ženku i mužjaka. Fu pas mužjak drži globus ispod desne šape, a to označava kontrolu nad njegovim domenom i zaštitu njegovog doma, dok ženka drži mladunče ispod lijeve šape, a to ukazuje na snažne zaštitničke majčinske instikte.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.