Pritisnite ovu tačku i držite tačno 60 sekundi: Ono što ćete onda osjetiti u vašem tijelu će vas ostaviti bez komentara! – Kreacije Portal
Najnovije Novo Prirodni lijek Zanimljivosti

Pritisnite ovu tačku i držite tačno 60 sekundi: Ono što ćete onda osjetiti u vašem tijelu će vas ostaviti bez komentara!

Možda ste čuli za akupresuru, metodu koju su ranije praktikovali Kinezi, a i dan danas ih koriste ljudi kako bi se oslobodili bola na različitim dijelovima tijela. Prema velikom broju studija, pristiskanjem akupresurnih tačaka pravilno, možete da iskusite pozitivne rezultate u odnosu na bol i nelagodnost. Najbolja stvar kod akupresure i refleksiologije jeste to što možete sami sebi da pomognete. U refleksiologiji i akupresuri restorativna masaža pritiska u određenim dijelovima šake i stopala, mogu da olakšaju zdravstveno stanje i ublažavaju bol.

Akupresura ne samo da pomaže da se konačno riješite bola, nego i mučnina, vrtoglavica i mnogih drugih stvari. Postoji mogućnost da ste do sada već iskusili kako vam srce ubrzano radi. To može da bude rezultat anksioznosti i nervoze. Lupanje srca je zastrašujući iskustvo koje inače nije štetno, ali može da bude tretirano metodom akupunkture, samo što će jedina razlika biti u tome što ćete umjesto igle koristiti prste svoje šake. Ostatak teskta možete da pročitate ovdje.

Oglasi – Advertisement