PRIJETI NOVI SMRTONOSNI VIRUS IZ AZIJE: Ubija u roku od 24 sata SVE one koji se zaraze: OVO su simptomi(FOTO) – Kreacije Portal
Novo

PRIJETI NOVI SMRTONOSNI VIRUS IZ AZIJE: Ubija u roku od 24 sata SVE one koji se zaraze: OVO su simptomi(FOTO)

Pandemija korona virusa još uvijek nije u potpunosti isčezla, i ne zna se mnogo o njemu, a apidemioloti najavljuju i drugi val koji bi mogao da bude dosta pogubniji i na taj način bi čitavo čovječanstvo moglo da bude u strahu od onoga što smo već preživjeli kao i od onoga što bi nas moglo zadesiti u skorijoj budućnosti kada se u pitanje uzme COVIF – 19. I kao da to nije bilo dovljno, pa se pojavio i novi virus koji napada ljude i koji je potencijalno smrtonosan, a njegovo ime je Nipah što je u suštini infekcija koja je u potpunosti nepoznata i samim epidemiolozima, a jako je sličan korona virusu.

Simptomi su kranje slični, a radi se o visokoj temperaturi i kašlju koji se prvi javlja. Nakon toga, osoba koja se zarazila ovim virusom, polako počinje da osjeća vrtloglavicu i malaksalost kao i drhatnje čitavog tijela, što kod korona virusa i nije slučaj. Bolest od samog početka u roku od samo dva dana dođe do dvog vrhunca te zbog toga izaziva velike komplikacije i infekcije u mozgu.

I Nipah virus je došao također iz Azije a smatra se kako je mutirao od šišmiša i to od onih koji se hrane isključivo voćem. Prema pisanju portala dozazdravlja.com on je mutirao i sada se osim životanja, ovog virusa trebaju čuvati i ljudi. Pojavio se prije korone, i to u 2018. godini kada je zabilježeno čak 700 slučajeva ljudi koji su oboljeli od ovog virusa, a od tog broja je preminulo oko 70 %.

Oglasi – Advertisement