Prevarila sam hendikepiranog i nesposobnog muža: U braku smo 20 godina i nisam više mogla da ga gledam mlohavog i nikakvog

0

Nekada nas život dovede u takve situacije, veoma teške i ružne, a naše reakcije i postupci nam pokažu u stvari kakvi smo ljudi i da li znamo da reagujemo na pravi način i u nekim situacijama koje nisu idealne za nas, ali i da li pazimo da li sa našim postupcima povrjeđujemo ljude koji su nama dragi i koji bi dli sve za nas i našu ljubav. Tako je i ova žena čije je ispovijest podigla veliku prašinu na društvenim mrežama, opisala jednu životnu situaciju koja joj je skroz promijenila život:

“Prevarila sam svog hendikepiranog muža, jednostavno više nisam mogla izdržati sve to, dosta mi je apsolutno svega. Mi smo u braku skoro 20 godina, a prije 3 godine moj je suprug ostao 100% invalid zbog prometne nesreće u invalidskim kolicima. Iako su mnogi mislili da ću ga napustiti, ostala sam s njim, služeći mu, brinući se o njemu. Međutim, prije mjesec dana prevarila sam ga s drugim, prvi put u životu i osjetila sam nevjerojatnu krivnju. Nisam mogla izdržati da živim u laži i prije nekoliko dana priznala sam mu, rekla sam mu da sam ga prevarila, a on mi je tada kratko rekao: “Koliko je sati vani, možemo li ići u šetnju.”

Dalje u svojoj ispovijesti žena priznaje da je bila posramljena kao nikada do tada, posebno jer je znala da njen muž ne bi napravio ništa slično da je cijela situacija bila obrnuta i da je kojim slučajem ona bila vezana za invalidska kolica:

”Čisto ne mogu da vjerujem da je to prihvatio na tak normalan način. Da li je možda htio u sebi sve to da prebrodi, možda nikada neću saznati. Srce mi se slomilo na milijun komada. Kao da se ništa nije dogodilo. Kako je bio dobar, zašto mu se to moralo dogoditi? Da li sam ja stvarno toliko loša žena, eto, pitam ja vas sada. Ako je na svijetu postojao savršen muškarac,  onda je to bio i ostao moj muž. Vjerujte da živim 3 života, više nikada neću pogledati drugog muškarca, bit ću na hiljadu iskušenja, bez obzira koliko moj čovjek bio tužan., nikada više neću napraviti sličnu stvar, da ga povrijedim na taj način.”