PRESTALA SAM DA NOSIM GAĆICE, osetila sam 6 NEVEROVATNIH promena, TAMO DOLE.. EVO šta se desilo

0

Higijena tijela je nepto čemu se učimo još od djetinjstva. Za svakog čovijeka, bez obzira na spol, higijena tijela je jako bitna. Ne samo higijena ruku, lica, kose, usta nego i higijena ostalih dijelova tijela. Danas govorimo nešto o higijeni intimnog područja.

I ovdje je jako bitno naglasiti da je važno da se održava higijena i kod muškaraca i kod žena.

Ali, kod žena je anatomski kraći put do mokračnih vodova i ulazak bakterija je lakši nego kod muskaraca. Zato je potrebno često prati intimna područja PH neutralnim sredstvima za higijenu ali je jako važno i uredno mijenjati unutrašnji veš. Ženske gaćice su dio modnih kreacija jako dugo i imamo puno oblika, dezena i vrsta . Ono što je važno je da budu pamučne . A na tržištu se pojavljuju u zadnje vrijeme gačice da dodatnim “džepićem” sa donje strane. Pitanje je naravno čemu sad to služi.

Ima čisto higijensku ulogu. Naime,kod žena nisu rijetke manje bakteriološke infekcije koje rezultiraju pojavom sekreta pa kako to ne bi ostavilo traga na odjeći koju nosimo pojavljuje se novi dizajn donjeg rublja sa džepićem. Poznato je takođe da treba izbjegavati dnevne uloške jer predstavljaju idealno stanište za bakterije.

A sada jedan interesantan savjet od novinarka Karolina Sliber koja je poslušala savjet jednog ljkeara I čitavo ljeto spavala bez gaćica. U jednom članku u Washington postuopisala je ovo svoje iskustvo i navode ljekara koji preporučuju da se s vremena na vrijeme dozvoli ulazak zraka u intimno područje. Što ima i logike-kisik će uništiti eventualne bakterije, koje u ljetnom period,nisu rijetka pojava baš zbog visokih temperature i znojenja .

Zato ako možete priuštite sebi ove gaćice, koje jesu malo skuplje ali vrijede i ono što je bespltno a istop efikasno je da spavate ljeti bez intimnog rublja.