Proslavljeni glumac Haris Burina tragično je preminuo sinoć u 63. godini života u Kantonalnoj bolnici Zenica, čime je okončan jedan izuzetan život i karijera, prenose mediji. Utvrđeno je da je Burina preminuo u krugu Hitne pomoći. Prije smrti bolovao je od raka i nekoliko je dana imao nekontrolirano krvarenje bez traženja liječničke pomoći.

  • Rođen 2. februara 1963. godine u Zenici, Haris Burina je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, gdje se proslavio kao talentirani filmski i kazališni glumac.

    Kao pripadnik druge generacije, 1982. godine upisao se na Odsjek glume na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Još za vrijeme studija uspio je ostvariti značajne uloge u kazalištu i na filmu, među kojima su Audicija, Tetovirano kazalište, Otac na poslovno putovanje i Kuduz. Nakon nekoliko godina provedenih u Francuskoj, osnovao je kazalište “La Fenêtre” (“Prozor”), gdje je uspješno premijerno izveo svoju dramu Sarajevske ptice.

    Nakon povratka u Bosnu i Hercegovinu, ostaje aktivan u kazalištu, filmu i televiziji. Pažnju su izazvale njegove izvedbe u serijama Go West Ahmeda Imamovića i Nafaka Jasmina Durakovića, a glumio je i u televizijskoj seriji Lud zbunjen normalan, prenosi Avaz.

  • Moramo da kažemo kako je jako puno loših vijesti u zadnje vrijeme, da li se slažete s nama. Naime, danas kako vidite prenosimo jšs jednu jak oemotivnu informaciju, da li je ovdje zakazalo zdravsvo kao što se to dešava jako često u ovoj državi?

Naime, koliko se ljudi bore za poboljšanje zdravstvenih usluga, da li je moguce liječiti se u Bosni i pri tom uspjeti pobijediti ovu jako opasnu bolest? Ovo su neka pitanja koja muče građane ove zemlje. Svi su potreseni sa msrti velikog glumca, on je bio legenda bh. glume.

Moramo da dodamo da su se putem društvenih mreža od njega oprostili brojni prijatelji, kolege kao i članovi porodice, svi su iznenađeni.Koji je vaš komentar na sve ovo? Pišite nam.

Preporučujemo