Preminuo nekada najjači čovjek u bivšoj Jugoslaviji: Njega se plašio cijeli svijet (VIDEO/FOTO)

0
3414

Na žalost, u posljednje vrijeme ne prestaju da pristižu tužne vijesti iz cijeloga svijeta, pa je tako stigla i vijest da je preminuo čuveni ”Hrvatski tigar” Branko Cikatić u svojoj 65 godini života. Vijest o njegovoj smrti je potvrdio i njegov prijatelj, predsjednik Hrvatskog saveza tajlandskog boksa Mario Franić. Kako se saznaje, Branko se već dugo borio sa teškom bolešću, a prije godinu dana ga je razni

Ipak njegov jak organizam, te ljubav njegove supruge Ivane i kćerki Lucije i Maje su mu dali novu snagu, ali na žalost ne zadugo.splet okolnosti doveo u teško zdravstveno stanje  tako da su i ljekari digli ruke od njega, i poslali ga na kućno liječenje.

Sve je počelo 2018. kada je Cikatić primljen u splitsku bolnicu zbog bolova u potkoljenici, u kojoj su se stvorili trombovi zbog silnih udaraca koje je dobijao tokom karijere, ali na žalost, jedan tromb je došao do pluća i izazvao plućnu emboliju.

Branko je hitno prebačen u bolnicu, a tamo mu se stanje dodatno zakompliciralo, jer je zbog katetera dobio sepsu. Borba za njegov život je trajala tri mjeseca, pa je na kraju liječenje nastavio u kninskoj bolnici koja nije bila opterećena sa pacijentima u tom trenutku.

Cikatić je u kninskoj bolnici proveo dva mjeseca, i tu mu se stanje malo stabilizovalo, ali je sve to bilo daleko od nekoga izljećenja, a javnost i nije znala šta se ovome velikom sportisti događa sve dok njegova kćerka nije uputila apel za pomoć i tada se saznala cijela priča. Nakon toga se nastavio liječiti u Zagrebu, ali na žalost, ovaj meč nije uspio da dobije.