Predsjednik Vučić se obratio građanima i OTKRIO SA KOJOM ĆE SE VAKCINOM VAKCINISATI- Uradit ću to i prije nego li sam planirao- EVO I ZAŠTO (FOTO)

0

Poznato je da kada je vakcinacija i nabavka vakcina u pitanju, da je Srbija vodeća u regiji po tim stvarima i da je u samome vrhu u cijeloj Europi, i zbog toga je dobila pohvale sa raznih strana. Iz toga razloga Vučić se obratio građanima Srbije zbog najava koje stižu iz EU a tiču se diskriminacije ruskih i kineskih vakcina

Vučić je rekao da usprkos mogućim zabranama iz EU da će se on vakcinisati sa kineskom vakcinom, te da je to mislio da napravi za desetak dana, ali da će sada sve ubrzati. reako je građanima da oni ne brinu i da će svi oni putovati bez problema, a to će svakako ojačati i ekonomski Srbiju:

” Ne treba mjeriti po boji zastave da li vam se vakcina sviđa. Želim da vjerujem da niko u Evropi ne razmatra ozbiljno tu odluku. Ako je pak donesu, razumjeti ćemo njihovu poruku i to šta misle i o nama, i o našem regionu. Naša zemlja će se razvijati brzinom munje”