POZNATI METEROLOG NAJAVIO HAOS U NAŠIM KRAJEVIMA- Kiša u velikim količinama, jaki udari vjetra- A EVO KADA ĆE DA ZABIJELI (FOTO)

0

Krenuo je lagano i prevrtljivi oktobar mjesec, te je došlo vrijeme da lagano krenemo u potragu za toplijim odjevnim predmetima, jer, kako se čini, što je bilo lijepih dana, bilo je i ljeto je već za nama. Meteorolog Nedeljko Todorović objasnio je da kada u Srbiji prevladava hladan vazduh iz jugoistočne Evrope, možemo da očekujemo oštru košavu, te da vjetar kojeg sada imamo i priliči vremenskim uslovima u kojima jesmo.

On je, kada su promjene vremena u pitanju, najavio velike kišne padavine u narednim danima, pad temperature. Po njegovoj procjeni, može se veoma lako desiti da snježne padavine imamo ubrzo, možda već sa početkom jedanaestog mjeseca. Najavio je da petak i subotu možemo da očekujemo hladnije dane, ali da će vrijednosti temperature ipak biti normalni za ovo vrijeme godine

Po njemu, možemo da očekujemo i snijeg na visinama većim od 1.700 metara nadmorske visine, ali je naveo da ova kiša koju sada imamo je dobra za poljoprivrednike, jer se konačno prekida dugi period suše, te će konačno i usjevi da malo dođu sebi.