Poznati doktor iz Srbije savjetuje roditelje da djeci daju da jedu sir, kajmak, slaninu, ajvar: Sve, samo ovo nikako

0
22

U posljednje vrijeme je veoma postalo popularno da se ide na dijete iz raznih razloga. Dosta ljudi to radi samo na svoju ruku, bez savjetovanja sa doktorima i nekim drugim stručnjacima, što je prilično opasno i može dovesti do mnogih komplikacija što se zdravlja tiče. Većinu dijete doktori ne preporučuju, jer većina dijeta koje se dijele preko interneta nisu ni u kome slučaju ni korisne, a ni zdrave.

Poznati srpski ljekar Dejan Čubrilo je izjavio da on apsolutno ne vjeruje u dijete i da nije normalno da bilo ko za samo deset dana izgubi veliki procent masnoće. Dijete veoma loše mogu da utiču na funkciju jetre, a zna se da je jetra jedan od najvažnijih organa u ljudskom organizmu

Po doktoru Čubrilu od naših masnoća mi u stvari i živimo, i osnovno je da sve masnoća što unesemo u sebe treba i da potrošimo, ali masnoće se trebaju pretvarati u mišiće i energiju.

Čubrilo također tvrdi da česti odlasci u toalet ne znače da je i metabolizam brži i da je to vjerovatno znak da organizam baš i ne funkcioniše kako treba.

Za našu djecu doktor kaže da previše jedu onu hranu koja povećava nivo insulina, a to je začarani krug koji na kraju rezultira sa nakupljanjem vode. Po doktoru Čubrilu, djeca trebaju da jedu masnoće, slaninu, punomasni sir, ajvar, kajmak koji ćete namazati na hljeb. Sve je to bolje nego bilo koji slatkiši, tvrdi Čubrilo.Mast je ta koja hrani dječji organizam pri odrastanju.

Doktor smatra da i roditelji trebaju imati malo više strpljenja kod ishrane svoje djece i nikako ne smiju ići linijom manjeg otpora samo da bi bio mir u kući.