Poznata pjevačica iznervirala Srbe: Oni uzvratili da joj je karijera gotova

0
48

Ona je poznata pjevačica u cijelom svijetu koja se zove Rita Ora, a koja ima dvije hit pjesme koje su na vrhu muzičke ljestvice bile jedno vrijeme u Britaniji. Ona je najavila proslavu 10. godišnjice nezavisnosti Kosova, a radi toga su mnogi Srbi to doživjeli kao uvredu. Pjevačica Rita Ora dolazi na Kosovo i ona vuče kosovske korijene, te se raduje danima kada će ona stojati ponosno ispred svoga naroda.

Ona je na svome profilu na društvenim mrežama napisala kako je mnogo uzbuđena jer će ona da bude ta koja će nastupati na godišnjici proglašenja Republike Kosovo. Dizajnirala je za tu priliku i posebnu duksicu koja se može nabaviti kao uspomena toga događaja, uspomena na taj događaj kojeg će ona provesti sa svojim narodom zajedno.

Jedan komentar je bio da će doći vrijeme kada će izgubiti podršku od Amerike i da je onda gotovo, a da je Kosovo sveto srpsko tlo i da je uvijek bilo tako, te da mora biti tako. Rita Ora je inače glumica, te pisac tekstova, a naravno i pjevačica koja se rodila u Prištini 1990. godine, dok se preselila u London kada je imala samo godinu dana.

Svoju karijeru u muzici je ona krenula 2007. godine, dok se 2009. godine prijavila na Euroviziju, gdje su joj govorili da je njena država treba i da je to pjevač koji mora da nastup za Ujedinjeno Kraljevstvo. Uskoro poslije toga je ona dobila ugovor od repera Jay Z-a, te je potpisala za njega taj ugovor i 2012. godine je prvi put objavila studijski album koji su došli do vrha ljestvice u Britaniji.