Potrošila je gomilu novca na svoju, veoma čudnu ovisnost: 15 godina se krila od porodice u toaletu i radila ove stvari, a onda se sve saznalo- Porodica ne može da vjeruje da je to radila sve ove godine (FOTO)

0

Lisa Anderson koja ima 44 godine i koja živi u Devonu u Velikjoj Britaniji ima jednu zaista čudnu zavisnost, koju je jako dugo krila od svih, pa i svojih ukućana, a radi se o tome da ona jede talk. Ova žena, kako su prenijeli mediji, jede bejbi puder već godinama i ne može nikako da se riješi te čudne navike, a i ona je sama priznala da više od decenije jede puder za djecu, te da pojede porciju na svakih pola sata

Kako je i sama priznala sve je počelo prije nekih 15 godina kada je kupala svoga sina, koji je tada bio beba i tada je po prvi puta sebi stavila malo pudera na ruku i pojela ga i od tada više ne može bez toga.  Nedeljno ova njena ovisnost košta oko 10 funti, ili oko 20 eura, a ako je i sama izračunala, za sve ove godine njena ovisnost ju je koštala oko 8.000 funti, a o tom eje rekla ovo:

” Pojedem bocu od oko 200g dnevno. Lijepog je ukusa, meni prija, osjeća se sapun. Najviše što mogu da izdržim, a da ne uzmem malo je pola sata. Jednom mi se desilo da sam silom prilika dva dana morala da provedem bez talka. To su mi bili najgori dani u životu ”

Ona je tu svoju ovisnost krila od svojih ukućana više od decenije, sve dok je muž nije uhvatio u toaletu i vidio šta radi. Tada ju je on natjerao i da potraži profesionalnu pomoć, a nakon toga je ustanovljeno da Lisa ima pika sindrom, a to je poremećaj u ishrani u kojem dolazi do konzumiranja nenutritivnog materijala, kao što je na primjer zemlja, kreda, kamen, papir, ili u slučaju Lise talk ili puder. Ovaj sindrom se može ustanoviti nakon mjesec i više uzimanja ovakvih materijala, a ovaj sindrom je često povezan sa nekim mentalnim smetnjama ili sa nekim oblicima autizma. Ova bolest može da nestane i bez medicinske intervencije, ali može da izazove i velike zdravstvene probleme.