POŠTOVANI GOSTI UZMITE NATRAG VAŠE POKLONE I IDITE KUĆI! Nečuveni skandal na jednoj ČAČANSKOJ SVADBI prepričava se i dan danas

0

Svadba, koja se viđa samo u filmu, obilježava barem jedno slavlje ui oko grada na Moravi. U Čačku se godinama priča kako su nevjeste pobjegle sa vjenčanja zbog bubnjara u bendu koji je zabavljao goste. No, kada mladoženja na svadbi sazna da su njegova nevjesta i kum u vrlo bliskoj vezi, događaj koji se može klasificirati kao “nevjerojatan” sigurno će ostati zapamćen.

“Poštovani gosti, molim vas, uzmite natrag vaše poklone, i idite svojim kućama. Jer, mlada je pobegla sa svadbe, i to za kuma, koji nas je upravo venčao! Svadba je tekla po planu. Završilo se venčanje. Mlada je otišla u svoju sobu da se presvuče. Pošto je nije bilo dugo, mladoženja je otišao da je potraži. Kada je otvorio vrata sobe, imao je šta i da vidi. Njegov izabrani kum ležao je sa njegovom ženom na krevetu. Bili su, u najmanju ruku rečeno, veoma prisni” – ispričao je tada jedan od svatova propale svadbe.

“Mladoženja je, potom, njih dvoje izbacio iz restorana, a onda se obratio svatovima i zamolio ih da odu kućama… Tako se veselje završilo… Nesrećni domaćini morali su, ipak, da plate sve troškove u restoranu, iako večera nije bila ni poslužena.”