Poručnik primijetio čudno ponašanje jedne učenice u školi – trebala mu je sekunda da shvati istinu

0
61

Poručnik koji se zove Rodžer Karon je inače pripadnik školskog obezbjeđenja, a inače je hodao svojom regularnom rutom i obilazio cijeli hodnik škole. Sve mu se činilo kao i uvijek, ali on nije znao daće se njegov dan totalno promijeniti zbog samo jednog trenutka kojem je bio svjedok.

Rodžer je naišo na tinejdžerku koja se zove Sara i koja se ponašala čudno. Njemu se to činilo kao da je ona dezorijentisana jer je nekako brzo hodala kroz hodnik, te se cijelo vrijeme spoticala. On je znao da nešto ne valja baš i zbog toga je odlučio da joj priđe. Došao je dovoljno blizu nje, a tada mu je ona davala znakove da se guši i tada je on znao da mora brzo reagovati.

Ona je u ustima imala jedan komad hrane i kako je požurivala sa ručka da se vrati u razred, onda je ona pokušavala da proguta tu hranu. Najgori dio od svega toga je što joj je taj komad hrane skrenuo u grlu i izazvao gušenje zbog čega je ona bukvalno bila nemoćna.

Pokazivala je poručniku svoje grlo cijelo vrijeme da bi on shvatio o čemu se tu radi. Zbog toga je odmah krenuo u akciju i izveo je Hajmlihov zahvat, te poslije nekoliko pokušaja uspio da iz njenog grla izbaci taj komad hrane. Sara je tako u nastavku rekla da je poručnik Rodžer njen pravi heroj i da zahvaljujući njemu sada ona živi normalno i rekla je da će uvijek paziti u budućnosti, a sada pogledajte kako je ta priča glasila iz prve ruke: