PONOVO UVODE POLICIJSKI SAT! Taman se izvukli, tek… EVO koliko će trajati! – Kreacije Portal
Novo Zanimljivosti

PONOVO UVODE POLICIJSKI SAT! Taman se izvukli, tek… EVO koliko će trajati!

Korona virus je bio prisutan na Balkanu u posljednja dva mjeseva, a narod je ponovo osjetio kako je to biti zaključan u svojim kućma, i to nekoliko sedmica za redom, ali na svu sreću, ovaj put nije bilo nikakvih ratnih dešavanja, pa se nekako sve ovo puno lakše podnosilo. Međžutim za razliku od tih godina, kada je strah bio od smrti vatrenog oružja, ili pak gladi, ovo je bila potpuno nova vrsta straha. U kući smo imali sve, od struje, vode, interneta, hrane, i svih osnovnih životnih namirnica, ali smo prvi puta bili suočeni sa jednom velikom nepoznanicom, a to je bio virus, koji je ubijao na svakom ćošku.

Naročito su bile pogođene starije populacije, koje su masovno umirale, što je bio i jasan znak, da se nešto krupno dešava u čitavom svijetu, a ne samo na Balkanu. Policijski sat je bio nešto na što su se svi Balkanci navikavali. Saznanje da se nakon 20 sati ne možete izaći napolje bila je velika mentalna frustracija, a prema svemu sudeći on bi se itekako mogao vratiti na naše prostore. Tako su juče vlasti u Makedoniji izdali hitno naređenje, da se u ovu zemlju ponovo vrati policijski sat, radi prevelikog broja zaraženih u posljednjih nekoliko dana.

Najavljeno je da će policijski sat trejati 80 sati, a koji je počeo sinoć u 21 sat, i trajaće sve do ponedjeljka ujutro. U posljednja 24 sata je registrovan 101 novi slučaj. Do povećanja broja oboljelih je došlo u samo 7 dana, nakon što je vlada ukinula vanredno stanje, i kako su sa radom počeli kafići i restorani. U ovoj zemlji je do sada praminulo 145 osoba.

Oglasi – Advertisement