PONOVO SE ZATVARAJU GRANICE! KORONA SE VRATILA, Oglasio Se I Ministar: EVO ŠTA SE DESILO – Kreacije Portal
Najnovije Novo Zanimljivosti

PONOVO SE ZATVARAJU GRANICE! KORONA SE VRATILA, Oglasio Se I Ministar: EVO ŠTA SE DESILO

U Bosni i Hercegovini je u posljednjih nekoliko dana, od kako je počela panika oko pandemije korone virusa, situacija ponovo alarmantna, a više od pola države je u stanju opšte pripravnosti jer se u skorije vrijeme povećao broj zaraženih na području Sarajevskog i Tuzlanskog kantona. Povodom toga je održana i vanredna sjednica Kriznog Štaba civilne zaštite, te se sve stanovnike još jednom apelovalo na sve stanovnike na oprez, odgovornost i na pridržavanje određenih mjera zaštite.

U Srbiji, prema podacima sa terena, nema novih žarišta, a u Hrvatskoj se događa slična situacija kao i u BiH, te se Hrvatska vlada našla pred donošenjem velikih odluka, naročito jer su u opasnosti održavanje izbora, kao i čitava njihova turistička sezona od koje vrlo dobro znamo da zavisi ekonomska situacija u državi. Prema podacima sa terena, izgleda da su Bosna i Hercegovina, Makedonija i Hrvatska ponovo na udaru korona virusa, a to je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Slovenije Aleš Hojs, koji je rekao da postoji mogućnost ponovne uspostave zatvaranja granica, koje tek što su se otvorile. U Sarajevu je testirano novih 94 osoba, a u Osijeku i Vinkovcima se bilježe novozaraženi koji imaju iste simptome koji su bili aktuelni i prije dva mjeseca.

Kada se u obzir uzme Slovenija, do sad je bilo dozvoljeno da pređu granicu samo građani Hrvatske, Mađarske i Austrije, međutim sada se ta lista proširila na 14 zemalja i to Bugarskoj, Litvaniji, Norveškoj, Lihtenštajnu, Švicarskoj, Islandu, Grčkoj, Njemačkoj, Češkoj i Slovačkoj.

Oglasi – Advertisement