PONOVO ĆE NAM UVESTI MJERE ZBOG KORONE : Evo šta su rekli epidemiolozi povodom toga – Kreacije Portal
Najnovije Novo Zanimljivosti

PONOVO ĆE NAM UVESTI MJERE ZBOG KORONE : Evo šta su rekli epidemiolozi povodom toga

Ukoliko se situacija bude nastavila pogoršavati, mjere će ponovo biti pooštrene u lokalnim žarištima, a to će dalje da podrazumijeva zaštitnu opremu u gradskom prevozu i prodavnicama. Nakon relaksacija mjera zabrane okupljanja na javnim mjestima, što je rezultiralo organizovanjem velikih proslava i utakmica, ali i otvaranja škola i vrtića, kao i povratak u studentske domove, u posljednjih nekoliko dana je počeo da raste broj oboljelih od korona virusa, stoga epidemiolozi razmatraju da se ponovo uvedu mjere kako bi se spriječilo širenje virusa.

Iako stavovi stručnjaka još u potpunosti nisu usaglašeni, prema saznanjima, ukoliko se situacija bude pogoršavala, mjere će biti pooštrene u lokalnim žarištima, a to će da podrazumijeva prije svega obavezu nošenja maski u gradskom prevozu, kao i u prodavnicama, tržnim centrima i svim drugim zatvorenim prostorima. Branislav Tiodorović, inače po struci epidemiolog i član Kriznog štaba je rekao da će se mjere, ukoliko bude bilo potrebe za njima, lokalno određivati i uvoditi. “Epidemiološka situacija je na granici između nesigurne i povoljne pod kontrolom radi novih žarišta kao što su Novi Pazar, Tutin i Vranje.

Znali smo da će se studenti vratiti u Beograd, Novi Sad, Kragujevac i Niš. To je bila u potpunosti očekivana situacija i sada se moramo vratiti ozbiljnosti i sprovoditi mjere” rekao je Tiodorović te je ponovio da bi maske trebalo nositi u zatvorenom prostoru, dok je na otvorenom potrebno držati rastojanje. Ukoliko se situacija bude nastavila pogoršavati, nije isključeno da će se mjere pooštriti i to rigorozno.

 

Oglasi – Advertisement